ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

Μενού

Συνέδρια

ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Αποκατάσταση (EPR) είναι ένα δίκτυο από  κορυφαίους Ευρωπαϊκούς φορείς που παρέχουν υπηρεσίες αποκατάστασης σε άτομα με αναπηρίες και άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Οι φορείς που είναι μέλη της EPR είναι φορείς με μεγάλη επιρροή στις χώρες τους και διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, επανένταξης, κοινωνικής φροντίδας και αποκατάστασης.
    
                                                                         ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ EPR

 
   Ετήσιο Συνέδριο της EPR, 21-22 Σεπτεμβρίου 2016 στη Λισαβόνα, Πορτογαλία
 
Το Ετήσιο Συνέδριο της EPR, πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2016. Το θέμα του συνεδρίου ήταν: «Εξελισσόμενες κοινωνίες, εξελισσόμενες υπηρεσίες: Μέσα στον καθρέφτη!». Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η EPR παρότρυνε μέσα από τις παρουσιάσεις και τις ομιλίες, τους φορείς που συμμετείχαν να εξετάσουν προσεκτικά τις υπηρεσίες τους  λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τους τις νέες τάσεις στις ευρωπαϊκές κοινωνίες του αύριο: τι οικονομικές αλλαγές, τι δημογραφικές τάσεις υπάρχουν και πως όλα αυτά θα επηρεάσουν τους φορείς παροχής υπηρεσιών αποκατάστασης. Επίσης, παρουσιάστηκαν ιδέες για καινοτόμες παρεμβάσεις μέσω της τεχνολογίας.         
 Τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, η Γενική Προϊσταμένη και  Υπεύθυνη Ποιότητας του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», Ιουλία Λάκκα, έκανε παρουσίαση στην ολομέλεια με θέμα: «Η εξασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων και της πρόσβασης σε υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των δημογραφικών και κοινωνικών αλλαγών.» Η παρουσίαση του Εργαστηρίου κέρδισε το ενδιαφέρον των συνέδρων και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια για το περιεχόμενό της.         
            
 
Στις 28 και 29 Μαΐου 2015
διεξήχθη στην πόλη της Valencia, της Ισπανίας τo Ετήσιο Συνέδριο της EPR. Διακεκριμένοι ομιλητές από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως πραγματεύτηκαν ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρίες. Θέμα του Συνεδρίου ήταν: «Γεφυρώνοντας το χάσμα, συνδυάζοντας τις υπηρεσίες για ΑμεΑ με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας».

 
 
Στις 26 και 27 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας το Ετήσιο Συνέδριο της EPR. Το θέμα του Συνεδρίου ήταν: «Η αξιολόγηση του αντίκτυπου στον τομέα της αποκατάστασης ως κινητήριος δύναμη για βιωσιμότητα και συνεχή βελτίωση».
 
   
 Στις 10 και 11 Ιουνίου 2013, πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Συνέδριο της EPR στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας με θέμα: «Leading the way». Η θεματολογία του Ετήσιου Συνεδρίου σκοπό είχε να προβληματίσει τους συνέδρους σχετικά με το πώς να αναδείξουν την ιδιαίτερη αξία των κοινωνικών υπηρεσιών, να αιτιολογήσουν την επιλογή των μέτρων που λαμβάνουν, τις μεθόδους μέτρησης που υιοθετούν και τη χρήση τους, ώστε να επηρεάζουν την κατανομή των πόρων και την πολιτική, καθώς και την ανάπτυξη των υπηρεσιών.
     
ΔΕΝ διεξάγουμε εράνους!

Αρ.λογαριασμού ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: 412/29612373, IBAN: GR5701104120000041229612373 στον οποίο οι φίλοι του Εργαστηρίου μπορούν να καταθέτουν εφόσον επιθυμούν, τις τυχόν δωρεές τους, αφού επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα του λογιστηρίου: 26310-26321 & 26410-39750.


Χορηγοί