ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

Μενού

Τα νέα μας

17/07/2020

Θεμελίωση 3ης Στέγης-Αγιασμός

image
image
image

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι σήμερα, ημέρα Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 και ώρα 10: πμ πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη θεμελίωση της 3ης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ)-Οικοτροφείο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Αγρίνιο. Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» θα διαθέτει, πλέον, τέσσερις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης-Οικοτροφεία εκ των οποίων οι δύο ήδη λειτουργούν, μία στο Μεσολόγγι και μία στο Αγρίνιο και άλλες δύο που θα  λειτουργήσουν στο Αγρίνιο αρχές του 2021. 
  Η  Στέγη που θεμελιώθηκε σήμερα θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες  φροντίδας σε εννέα εκπαιδευόμενους νέους του Εργαστηρίου σε συνθήκες που προσομοιάζουν σε οικογενειακό περιβάλλον. Η Στέγη  θα είναι ανοικτή στην κοινότητα   αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο περιθωριοποίησης ή ιδρυματοποίησης.  
Ο Αγιασμός έγινε παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γεώργιου Παπαναστασίου, της Προέδρου του Εργαστήριου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κας Διονυσίας Σαμαντά, μελών του Δ.Σ., της Επιτίμου Προέδρου και Ιδρύτριας κας Μαρίας Τσούτσου, του πολιτικού μηχανικού της Διεύθυνσης  Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Αγγελίδη, στελεχών των υπηρεσιών της Περιφέρειας και  του Δήμου , μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» του Εργαστηρίου, εθελοντών και φίλων. Επίσης παραβρέθηκαν  τα μέλη της 1ης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Αγρινίου και εργαζόμενοι.   Η ανέγερση της 3ης ΣΥΔ εντάχθηκε στο Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» στον άξονα προτεραιότητας «Ανάπτυξη-εκσυγχρονισμός- συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης» Ευχαριστούμε  τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.  Ευχαριστούμε επίσης  θερμότατα τον Δήμαρχο Αγρινίου και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την υλοποίηση του τόσου σημαντικού έργου  και για τη στήριξη και συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. 
Με Ιδιαίτερη τιμή
το Διοικητικό Συμβούλιο 
Μεσολόγγι-Αγρίνιο

ΔΕΝ διεξάγουμε εράνους!

Αρ.λογαριασμού ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: 412/29612373, IBAN: GR5701104120000041229612373 στον οποίο οι φίλοι του Εργαστηρίου μπορούν να καταθέτουν εφόσον επιθυμούν, τις τυχόν δωρεές τους, αφού επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα του λογιστηρίου: 26310-26321 & 26410-39750.


Χορηγοί